Mias vaniljråkräm!

1 ägg uppvisas med 1 msk hemgjort vaniljsocker, blandas därefter ihop med 3 dl lättvispad grädde. Fantastiskt god vaniljsås till paj!

Hemgjort ljuvligt gott vaniljsocker!

Dela vaniljstången i två delar, skåra ur de svarta vaniljfröna. Det är lättare att blanda fröna med en gaffel samt lite strösocker på en skärbräda tills du arbetat in fröna tillräckligt i sockret och därefter kan du öka på mängden socker & sedan blanda alltsammans i en bunke. Räkna med 2-3 dl socker /halv vaniljstång. … Läs mer

Bananpannkakor

2 mosade bruna bananer 🍌 4 ägg, ni kan gärna smaksätta med lite vaniljpulver eller kanel, kardemumma, helt enkelt vad ni tycker om! Mixa bananerna med ägg & ev smaksättning. Häll smeten i stekpannan, jag brukar göra dem ganska nätta, lite större än plättar dock, stek pannkakorna i smör för smakens skull! Servera gärna med … Läs mer

Äppelpaj

Äppelpaj Smuldeg 175 gram brynt smör 2 dl vetemjöl 3 dl, valfritt (grahamsmjöl, kokos, solroskärnor, havregryn, skrädmjöl, ta gärna 1 dl av varje ta av något ni har hemma och som ni tycker om)! 1,5 dl råsocker 1 nypa salt. Fyllning 5 äpplen, klyftade 3 msk råsocker eller kokossocker 2 msk malen kanel 2 rejäla … Läs mer

Torka bruna bananer

Skiva riktigt bruna bananer med äggdelare, lägg på ett bakplåtspapper samt bakplåt. Torka i 70′ ca 12-16 timmar eller tills de är torra & krispiga. Förvaras torrt i glasburk.

Tropiska Bananbollar

5 bruna bananer Saft från 3 clementiner, 1lime, 1 citron och rivet skal från alla citrusfrukterna (helst ekologiska). Har ni bara apelsiner hemma så tar ni dem, poängen är att ta vad man har hemma! 2,5 msk kakao 1 msk kanel 1 tsk havssalt Ca 12-12,5 dl havregryn. 2 dl Kokosflingor som blandas med 1-2 … Läs mer

Banan, Apelsin & Kardemumma-granola

4 bruna bananer 750 gram havregryn 1 tsk havssalt 2 msk grovt stötta kardemumma kärnor 3 dl kokosflingor Riven Apelsincest/apelsinskal från 2 stora apelsiner. 2 dl äppelmust eller annan juice ni har att tillgå! Ni kan även pressa ur saften från apelsinerna ni använt cesten till. Jag använde apelsinjuicen till en smoothie så ni väljer … Läs mer

Semmel-bollar

Mias Semmel-bollar! 200 gram torkade dadlar eller annan torkad frukt. 2 dl mandelmjöl 2 tsk grovt stötta kardemummakärnor 1 nypa havssalt 1 dl hackade mandlar Samt hackade mandlar att rulla bollarna i. Om ni gillar kardemumma kan ni även vända ner lite i de hackade mandlarna ni ska rulla bollarna i. Mixa frukten tillsammans med … Läs mer

Quesadillas

Quesadillas 4 tortillia bröd, alla bröden breder jag på färskost samt pesto på.  Men två av bröden läggs ovanpå! Färskost Pesto Bladspenat/Ruccola/Salladsblad Lufttorkad skinka Tomatklyftor Strimlad paprika Svamp skuren i kvartar Chiliflakes, rapsolja eller olivolja, ramslöksolja osv. Bred färskosten på bröden, klicka ut peston, strö på salladsbladen, tomatklyftorna, paprikan, svampen, skinkan. Lägg på ett till … Läs mer

Varm choklad

Varm choklad med kardemumma! 6 dl mjölk 2 msk kakao 2 msk råsocker eller farinsocker Vispa samman och sjud tills den är het men ännu inte kokar. 100 gram hackad choklad, gärna överbliven choklad från tex jul! Placera chokladen i botten av 2 stora glas eller 2 rejäla muggar. 1 tsk grovt stötta kardemummakärnor, 1 … Läs mer