Banan, Apelsin & Kardemumma-granola

Postat 2020-02-24 i Recept

4 bruna bananer
750 gram havregryn
1 tsk havssalt
2 msk grovt stötta kardemumma kärnor
3 dl kokosflingor
Riven Apelsincest/apelsinskal från 2 stora apelsiner.
2 dl äppelmust eller annan juice ni har att tillgå!

Ni kan även pressa ur saften från apelsinerna ni använt cesten till.
Jag använde apelsinjuicen till en smoothie så ni väljer själv vilka smaker och alternativ som
passar er bäst.

Mixa bananerna, juice och kryddorna till en slät massa, häll massan i en bunke, vänd ner
havregryn, kokosflingor. Blanda väl, häll ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper,
sprid ut massan, krama med händerna så det blir som små kaksmulor.

Rosta i 130´ ca 25 min, ta ut plåten, vänd runt alltsammans så det blir jämnt gräddat, rosta
ytterligare ca 25 min eller tills granolan blir gyllene. Kan gärna ligga på lite eftertorkning när
ugnen är avstängd.

Rosta fröer
1 påse pumpafrön
1 påse solrosfrön
Rosta fröerna i 200´ca 5 minuter. När fröerna svalnat, vänder ni runt apelsincesten eller
apelsinskalet så det får ligga och torka med fröerna.

När alltsammans är rostat och har kallnat kan ni även tillsätta ett paket russin, torkade bär,
kokosflakes, nötter, chiafrön, linfrön osv. Helt enkelt vad ni föredrar i er granola.

Lycka till! Kram Mia!