Banana dulce cheesecake

Postat 2020-04-23 i Recept

Dulce de leche, ca 5 dl färdig kräm:
1 liter mjölk (3%), 1 dl grädde, 5 dl socker, 1/2 dl muscovado socker, 1 tsk bikarbonat.
Blanda mjölken och grädden i en stor kastrull. Låt koka upp! Dra åt sidan, tillsätt resterande ingredienser.
Sjud därefter i 2-3 timmar till en krämig massa. Låt svalna ordentligt & kyl krämen i kylskåpet!

Digestivekex-smul:
Smält 50 gram smör & häll i krossade/smulade digestivekex ca 8-10 stycken.
Blanda alltsammans tills smulorna & smöret blivit ett!

Vispa grädden & vänd ner i en spritspåse, tag fram glas, varva cheesecaken med digestivekex smul, dulche de leche, torkade bananer, färska bananskivor, lingon, grädde, salta jordnötter & dekorera snyggt på toppen!