Bananbröd, baka utan jäst

Postat 2020-03-30 i Recept

Bananbröd med bikarbonat och naturell yoghurt eller filmjölk!

2 mogna mosade bananer

½ dl äppelmust, ni tar vad ni har hemma, honung funkar också!

5 dl filmjölk eller 5 dl naturell yoghurt

3 dl havregryn, ni kan även ta olika fröer och blanda ut med havregrynen.

5 dl mjöl, även här kan ni variera vilka mjölsorter ni vill men tar ni bara grovt mjöl kan brödet bli lite mer kompakt

½ dl chiafrön, linfrön, psylliumfrön, vad ni har hemma! Ta tillvara!

1-2 tsk flingsalt

2 tsk bikarbonat, blandas med mjölet.

Rör samman alltsammans till en smidig massa, häll ut i bakplåtspappersklädd form och platta till brödet lite, strö över havregryn ev. fröer för ett läckert utseende.

Grädda i 175´ ca 1 timme på nedersta falsen i ugnen. Har ni termometer ska brödet vara emellan 95-98´. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.