Picklad rödlök

Postat 2021-03-09 i Recept

1-2 strimlande rödlökar, ni väljer själva om ni vill ha halvmånar eller hela lökringar!

1-2-3 Lag
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker, har ni inget strösocker kan ni ta 2,5 dl florsocker istället
3 dl kokande vatten (koka gärna i vattenkokare)

För att förhöja utseendet & smaken kan man ta i en nypa salt, lite strimlad persilja, garnera med ätbara blommor också!

Vispa ihop lagen, häll över rödlöken! Häll upp i rengjord burk med tätslutande lock. Hållbarheten är ganska lång i kyl ca 2 veckor! Titta, lukta, smaka & använd alltid rena bestick när ni tar ur burken för att undvika kontaminering & på detta vis håller produkten längre också!

Picklad rödlök är något av det godaste jag vet, lyfter de flesta rätter men är oslagbart god till en burgare eller tacos, köttbullar.