Saffransbiscotti

Postat 2019-12-12 i Recept

(Grädda i 175´10-15 min, snedda längderna, vänd dem med snittytan uppåt, rosta 5 minuter, låt torka i 100´tills de är genomtorra, Klart)!

Ingredienser

100 gram smält smör
2 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl socker
Saft och skal från 1 apelsin
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
100g hasselnötter, grovt hackade

Gör såhär

Smält smöret med saffranet. Låt svalna något.
Blanda mjölet med bakpulvret, hacka nötterna, riv apelsinskalet, pressa ur saften ur apelsinen. Vänd ner smör & saffranblandningen i en bunke, tillsätt äggen samt apelsinskal och saft, häll i nötterna, mjölet och bakpulvret. Knåda ihop till en följsam deg, dela den i 3 lika stora bitar, rulla ut till längder, lägg på plåt, tryck till lätt med fingrarna så längderna plattas till, grädda!