Tomatsoppa

Postat 2020-01-13 i Recept

Tomatsoppa

Fräs 2 gula lökar  i 5 msk rapsolja tillsammans med

2 msk hel kummin

2 msk hel spiskummin

1 tsk grovmalen svartpeppar

2 msk paprika krydda

2 tsk vitlökspulver

1 tsk cayennepeppar

2 msk oregano

2 msk basilika

1 tsk kakao

3-4 msk salt efter tycke och smak, blir många portioner!

Vänd ner

2 st rivna periljerötter

2 st rivna palsternackor

4 stora rivna morötter.

Låt rotfrukterna fräsa med tillsätt därefter

4 burkar Coop X krossade tomater

6 burkar Coop X fyllda med vatten.

Låt koka tills rotfrukterna mjuknat. Klart!

Detta blir en otroligt god kryddstark bas som kan användas dels som tomatsoppa & servera en klick creme fraiche till.

Tillsätt röda linser så blir den krämigare och mer proteinrik.

Stek köttfärs eller vegofärs och blanda i tomatsoppan, vips så har ni en bolognese!

Ni kan använda den som en salsa eller som grund på pizza men minska då på vattenmängden så den blir fastare. Vill ni kan ni mixa den, ni kan utesluta rotfrukterna men personligen tycker jag de tillför otroligt mycket smak!

Stek grytbitar av nötkött och låt koka till en gulaschgryta med tomatsoppan. Tillsätt mejram & riven muskotnöt efter smak. Överdosera inte muskotnöten, ca en halv till en tesked räcker.

Servera till pasta minska ev. på vattenmängden något, servera med pesto och parmesan eller västerbottenost. Lycka till, Varma hälsningar Kock-Mia!