Vegetariskt recept, Paprikasoppa

Postat 2020-01-23 i Recept

Paprikasoppa

12 paprikor gärna gula, röda och orangea, skär ner i grova bitar

2 hackade lökar

3 vitlöksklyftor

2 dl strimlade soltorkade tomater

Rapsolja eller olivolja

Chiliflakes, salt, torkad oregano, basilika, mejram

Lägg paprikabitarna med löken och vitlöken, soltorkade tomater i en djup långpanna, krydda, ringla över oljan, vänd runt med händerna, rosta i 225 grader ca 20 minuter, Mixa alltsammans i matberedare, tillsätt 1 dl soltorkade tomater, mixa tills röran blir slät, häll i kastrull, fyll på ca 17 dl vatten, rör runt så den blir riktigt krämig, här kan man ha i 1-2 bitar grönsaksbuljong för än mustigare smak men välj då gärna en ekologisk buljong för att undvika kemiska smakförstärkare, ni kan blanda i valfri grädde om ni vill ha den än fylligare. Låt koka upp, Servera! Gärna med en klick valfri creme fraiche och rostade solrosfrön med lite flingsalt samt färska örter & en bit gott bröd.

Denna soppa kan ni även ha som bas till allt från pizza till en god gryta med baljväxter.