Sponsring och event

Eldsjälen, musikanten och Arvikaprofilen Göte Persson siktar med hjälp av blues mot en halv miljon till förmån för de som drabbats av MS.

Blues för MS
Blues för MS är en rock- och bluesgala som äger rum i Arvika varje sommar, till förmån för de som drabbats av multipel skleros, MS. Konserten är ett samarrangemang mellan Olssons brygga, Neuroförbundet, Coop Värmland och eldsjälen och musikanten Göte Persson från Arvika. De senaste åren har galan gett en ansenlig summa pengar till forskning men också till den lokala Neuroföreningen på nästan 450 000 kronor.

Girl Power Camp
Lägret för tjejer som vill utveckla sitt hockeyspel och ta det till nästa nivå eller bara är nyfikna på sporten ishockey och vill prova på. Girl Power Camp är lägret för alla spelare oavsett nivå och det leds av välutbildade tränare.

Kondis mot cancer
Prostatacancer och bröstcancer är de två vanligaste formerna av cancer i Sverige. För att sprida ljus om detta och samla in pengar till forskningen säljs det i Coop Värmlands butiker en speciellt framtagen bröstbakelse (under oktober) och en mustaschbakelse (under november).

Biståndsknappen
I ett 50-tal av Coop Värmlands butiker finns det möjlighet att skänka värdet av inlämnade pantburkar och flaskor till biståndsverksamhet. Under 2018 skänkte Coop Värmlands medlemmar 297 135 kronor den vägen. Pengarna går till Vi-skogen och gör att 14 856 träd kan planteras i östra Afrika. Vi-skogen är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden organisation som är knuten till den svenska kooperationen,

Värmländsk ungdomsidrott
Runt om i Värmland sponsrar många av de lokala Coopbutikerna värmländska pojk- och flicklag i olika idrotter. Det gillar vi. Heja Värmland!

Läs om den kooperativa idén