Barbro Lidström och Erika Eriksson är nyvalda till Coop Värmlands styrelse

Gårdagens föreningsstämma beslutade att välja Barbro Lidström och Erika Eriksson till Coop Värmlands styrelse. Både Barbro och Erika har erfarenhet av styrelsearbete, ledarskap, entreprenörskap och att verka inom ekonomiska föreningar.

Bild; Erika Eriksson (f.v.) och Barbro Lidström är nyvalda till Coop Värmlands styrelse. (Foto; Coop Värmland, fri användning)

  • Coop Värmland är på rätt väg i sin utmanande resultatresa och därför är jag glad att vi tillförs ytterligare kompentenser till det arbetet, säger Coop Värmlands styrelseordförande Håkan Thorell.

Kompetens och erfarenhet
Erika Eriksson har mångårig erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling med en bakgrund bland annat som VD för Värmlandsschakt, innovationsrådgivare på Paper Province och konsult på LRF för att bara nämna några exempel. Idag jobbar hon som projektchef på Skanska väg- och anläggning.

  • Jag ser fram emot att vara med på Coop Värmlands spännande framtidsresa. Speciellt med tanke på att jag anser att den kooperativa företagsformen är mer relevant än någonsin, säger Erika Eriksson.

Barbro Lidström har en bakgrund som VD i företag såsom Support Design och Forshaga Dentaldepå. Hon har också varit styrelseledamot i Ninetech och föreningen Svensk Dentalhandel, och jobbar idag för inTechrity i Karlstad AB.

  • Jag hoppas kunna bidra till att skapa ett ännu större fokus på lönsamhet samtidigt som vi balanserar detta med den fina kultur och de värderingar som finns i föreningen, säger Barbro Lidström.

Därutöver omvaldes Håkan Thorell till styrelseordförande och Patrik Hjelte till ledamot. Fackliga representanter i styrelsen är Kent Jansson och Linda Pettersson. Karin Vangstad och Charlotta Stensson har avböjt omval.

  • Vi har en bra sammansättning i styrelsen med de kompentenser som behövs för att fortsätta resultatresan till en lönsam förening som är lyhörd och står nära sina medlemmar och ägare, avslutar Coop Värmlands styrelseordförande Håkan Thorell.

För ytterligare information, kontakta Erika Eriksson tfn; 070-849 69 55, Barbro Lidström tfn; 070-612 64 00, Håkan Thorell tfn; 070-576 67 31 eller Klas Olsson tfn; 010-410 81 02