– Behöver 45;ans köpcenter ett nytt namn? Säffles invånare får avgöra!

Fastighetsägaren Coop Värmland diskuterade med aktörerna på 45;ans köpcenter; KappAhl, Kronans Apotek, Team Sportia och Coop Säffle om det skulle vara dags att byta namn på 45;ans köpcenter utan att egentligen komma fram till något.  Men så kom man på en gemensam idé att låta säffleborna själva avgöra. Sagt och gjort – i samarbete med Säffle kommun bjuder man därför in invånarna att komma med förslag om ett namnbyte är en bra idé och i så fall till vad.

Bild ett; (f.v.) Anders Wendegård Coop Säffle, Magnus Jansson Team Sportia, Ida Simonsson KappAhl och Emma Rohman från Kronans Apotek tror på framtiden för 45;ans köpcenter. (Foto; Coop Värmland, fri publicering.)

Redan denna vecka kommer det att inbjudas till att inkomma med förslag via annonsering i Säffle-Tidningen och i sociala kanaler. Bästa förslag till nytt namn eller bästa motivering att behålla det tidigare namnet kommer att vinna priser av samtliga butiker i 45;an. Juryn består av representanter från Team Sportia, KappAhl, Coop Säffle, Kronans Apotek och Säffle kommun.

  • Vi ser detta som ett mycket trevligt och positivt initiativ som visar att man tror på handeln i Säffle, säger kommunalrådet Dag Rogne som också kommer att medverka i juryn.

Uppsnyggad fasad och förstärkt marknadsföring
I samband med namntävlingen har man med små medel också snyggat upp fasaden något samtidigt som butikerna är mer laddade än någonsin. I samband med att juhandeln så smått kommer i gång kommer man också att förstärka marknadsföringen för köpcentrat.

  • Vi vill bli tydligare med att visa upp oss som en naturligt och attraktiv del av Säffles dagligvaruhandel, säger Magnus Jansson på Team Sportia. Vi har haft en bra försäljningsutveckling under den senaste tiden och vi tror verkligen på framtiden.

Det finns plats för fler
Genom satsningen vill man också visa upp centrat som en attraktiv handelsplats för nya aktörer.

  • Det finns fortfarande lediga lokaler och vi hoppas verkligen att vi kan få nya goda grannar. Tillsammans kommer vi att sätta Säffles första köpcenter på kartan igen, avslutar Coop Säffles butikschef Anders Wendegård.

För ytterligare information kontakta; Magnus Jansson Team Sportia, tfn 0533-160 30, Ida Simonsson Kappahl, tfn; 0533-68 94 70, Emma Rohman Kronans Apotek, tfn; 0771-612 612, Anders Wendegård Coop Säffle, tfn; 072-22 11 141, Dag Rogne Säffle Kommun, tfn; 0533-68 13 27 eller Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02.