Pressmeddelande 2003-07-07

Konsum Värmland övertar konkursdrabbade Eurospar i centrala Säffle
Konsum Värmland har för avsikt att av Axfood förvärva konkursdrabbade Eurospar i centrala Säffle.

Redan i augusti kommer man att överta verksamheten för att  driva butiken i dotterföretaget Pekås regi. Konsum Värmland fortsätter alltså satsningen på detaljhandeln över hela Värmland. Under förra året investerade man hela 333 miljoner kronor på upprustning, nybyggnad och förnyelse av butiksnätet. Nu går man alltså vidare genom att av Axfood förvärva Eurospar i centrala Säffle.

Butiken har en totalyta på cirka 1200 kvm och drivs idag av ett konkursbo med Axfood som ägare av namnet, hyreskontraktet och inredningen. Befintligt café berörs inte av konkursen och fortsätter verksamheten som tidigare. Ursprungligen byggt till EPAUrsprungligen var butikslokalerna byggda åt dåvarande EPA och har sedan dess haft en mängd olika ägare, profiler och namn. Dotterföretaget Pekås ska driva butiken vidare med inflyttningsdatum redan i augusti. Pekås är Konsum Värmlands lågprisprofil med sju butiker som förvärvades  för fyra år sedan och var tidigare ansluten till just Axfood (dåvarande D-gruppen). Köpeskillingen är inte offentlig men efter beslut i styrelsen har Konsum Värmlands förvaltningsråd och de fackliga parterna haft full insyn i affären. Eurospar har idag ett tiotal anställda och förhandlingar kommer att inledas om fortsatt anställning inom Pekås.

 – Butiken har ett mycket bra läge med goda utvecklingsmöjligheter och är väl anpassat för Pekåsprofilen, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson. Nu går man ett steg tillGenom att utveckla handeln i Säffle vill man skapa inpendling till länet istället för tvärtom. Det är en taktik som man tidigare praktiserat bland annat i Kristinehamn och Karlstad. Vid riksväg 45 i Säffle har man tidigare byggt ut Konsum Stormarknad, där man inom kort öppnar en helt ny fackhandelsbutik, Affection, i egen regi. Efter det aktuella förvärvet av Eurospar i Säffle vill man gå ytterligare ett steg. Nu har man planer på att bygga ytterligare en butik i Säffle på mark man äger sedan tidigare.

 – Vi har sedan tidigare en framgångsrik stormarknad och två konsumbutiker. Snart kan vi också erbjuda en lågprisprofil genom Pekås.  Vi tror på Säffle som en strategisk handelsort som skapar inpendling till länet. Därför har vi avsikt att öppna ytterligare en butik i Säffle. I dagsläget kan vi inte säga den exakta tidpunkten och i vilken profil. Men vi ska själva driva den i Konsum Värmlands regi.

-Som en självständig kooperativ förening med en lokal livsmedelsindustri måste vi fortsätta att expandera i Värmland och upprätthålla fokus på kärnverksamheten som är att bedriva en effektiv och framgångsrik detaljhandelsverksamhet, avslutar Steve Fredriksson. 

– – –

För ytterligare information kontakta; VD Steve Fredriksson 054-22 00 00 eller informationschef Klas Olsson 054-220102 eller 070-6017152. E-post; info@konsumvarmland.info@konsumvarmland.se

Pressmeddelande har skickats till; NWT, VF, Säffle-Tidningen, Radio Värmland, Värmlandsnytt, TV 4 Värmland samt diverse branschtidningar.