Pressmeddelande 2005-09-19

Offensiv framtidssatsning
Pekås öppnar ny butik i Karlstad.

Den Värmländska lågpriskedjan Pekås ska öppna en ny butik i Karlstad. Efter en ombyggnad kommer man senare i höst att ta över Konsums tidigare lokaler på Våxnäs i Karlstad. Under tiden pågår verksamheten i Konsum som vanligt.

Pekås är en värmländsk lågpriskedja och ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag driver man verksamhet i sju butiker runt om i länet; Rud och Viken i Karlstad, Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle och Sunne. Pekås har funnits i Värmland sedan 1980. Först som en privatägd kedja inom D-gruppen (numera Axfood) innan man år 2000 blev ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland.  Under de senaste åren har Pekås haft en positiv utveckling och nu kommer man alltså att expandera med ytterligare en butik i Karlstad.

–  Läget vid Våxnäs centrum passar mycket bra för Pekås välkända lågprisprofil, säger Tony Carlsson, som är chef för Pekås i Värmland.

Ombyggnad
Under de närmaste veckorna kommer butiken att genomgå en omfattande ombyggnad. Pekås butiker kännetecknas av rena och raka gångar med en hög ambitionsnivå inom färskvaror. Efter ombyggnaden beräknar man att öppna den nya butiken i början av november. Under tiden kommer verksamheten i Konsum att pågå som vanligt.
– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval, både av lågprisartiklar och av märkesvaror. Dessutom är vi erkänt duktiga på färskvaror. Självfallet kan man också använda sitt MedMera kort. Vi vill därför passa på att hälsa både nya och gamla kunder välkomna till Pekås på Våxnäs, hälsar Tony Carlsson.
– Dagligvarumarknaden förändras i en allt snabbare takt. Inom Konsum Värmland har vi möjlighet att, genom våra olika koncept och dotterföretag, offensivt möta en ny marknadssituation, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef, Steve Fredriksson.

Fakta Konsum Värmland

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 77 försäljningsställen över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med sju butiker samt XL-Mat med inriktning mot Norgehandeln.  Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 125 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 3,1 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket expansivt skede. För ytterligare information om Konsum Värmland, se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. 054-22 01 00, Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, 054-22 01 02 eller 070-601 71 52