Pressmeddelande 2005-09-22

Fortsatt offensiv framtidssatsning
Pekås öppnar nya butiker i Degerfors och Karlstad.

 Den Värmländska lågpriskedjan Pekås ska öppna ytterligare livsmedelsbutiker. Efter omfattande ombyggnader kommer man senare i höst att slå upp portarna i Konsums tidigare lokaler på Våxnäs i Karlstad och vid Brogatan i Degerfors. Under tiden pågår verksamheterna i Konsum som vanligt.

Pekås är en värmländsk lågpriskedja och ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag driver man verksamhet i sju butiker runt om i landskapet; Rud och Viken i Karlstad, Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle och Sunne. Och nu ska man alltså öppna ytterligare butiker i Karlstad och i Degerfors.
Pekås har funnits i Värmland sedan mitten av 80-talet. Först som en privatägd kedja inom dåvarande D-gruppen (numera Axfood) innan man år 2000 blev ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Under de senaste åren har Pekås haft en positiv utveckling och nu kommer man alltså att expandera med ytterligare två butiker i Karlstad och Karlskoga.
 Lägena i Degerfors och Karlstad passar mycket bra för Pekås välkända lågprisprofil, säger Tony Carlsson, som är chef för Pekås i Värmland.

Ombyggnad
Under de närmaste veckorna kommer butikerna att genomgå omfattande ombyggnader. Pekås butiker kännetecknas av rena och raka gångar med en hög ambitionsnivå inom färskvaror. Inom Pekås räknar man med att öppna i god tid före julhandeln Under tiden kommer verksamheterna i Konsum att pågå som vanligt.
 Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval, både av lågprisartiklar och av märkesvaror. Dessutom är vi erkänt duktiga på färskvaror. Självfallet kan man också använda sitt MedMera kort. Vi vill därför passa på att hälsa både nya och gamla kunder välkomna till Pekås i Degerfors och Våxnäs, hälsar Tony Carlsson.
Dagligvarumarknaden förändras i en allt snabbare takt. Inom Konsum Värmland har vi möjlighet att, genom våra olika koncept och dotterföretag, offensivt möta en ny marknadssituation, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef, Steve Fredriksson.

Fakta Konsum Värmland

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 77 försäljningsställen över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med sju butiker samt XL-Mat med inriktning mot Norgehandeln.  Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 125 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 3,1 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket expansivt skede. För ytterligare information om Konsum Värmland, se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. 054-22 01 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, 054-22 01 02 eller 070-601 71 52