Pressmeddelande 2007-11-23

– OK Värmland och Konsum Värmland i unikt samarbete
Ny storbutik i kombination med bensinmack har öppnats i Kil

OK Värmlands styrelseordförande Tage Thorén, Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klippte i fredags, tillsammans med Kils kommunfullmäktiges ordförande Kurt Blank, bandet för en helt ny storbutik och bensinmack i Kil.
premiar-coop-extra-kil.jpg
Personer på bilden; från vänster; OK Värmlands VD Hans Ferner, OK Kils platschef Per Magnusson, kommunstyrelsens ordförande Kurt Blank, Coop Extra Kils affärschef Anders Skoglund och Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Den nya anläggningen är belägen vid den östra infarten till Kils centrum, i hörnet mellan Stenåsvägen och Årstidsvägen. Här har OK Värmland och Konsum Värmland samarbetat med etableringen av en bemannad bensinstation med både tvätt- och GDS anläggning i kombination med en storbutik. Den nya butiken, Coop Extra, har en yta på cirka 2 500 kvm med huvudinriktning på livsmedel. Den totala investeringen har uppgått till cirka 50 Mkr.

– Vi har sedan länge varit i behov av större ytor i Kil. Tidigare har många kilsbor valt att handla på andra orter. Därför ser vi stora utvecklingsmöjligheter för handeln på orten, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Modern och attraktiv anläggning
OK Värmland, som ägt marken sedan 1997, har i samma fastighet som Coop Extra byggt en bemannad förbutik. Alldeles intill har man också byggt en hypermodern automattvätt och en anläggning för ”gör-det-själv”.

– Vi kan nu erbjuda en mycket modern och attraktiv anläggning. Samarbetet med Konsum Värmland innebär att vi tillsammans kan öka attraktiviteten för området, säger OK Värmlands VD Hans Ferner.

Ett av marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor
Nya Coop Extra erbjuder ett brett sortiment med stora valmöjligheter. Det finns både märkesvaror, lågprisvaror och specialvaror. Dessutom erbjuder man stora manuella inslag med både delikatesser och färsk fisk. Konsum Värmlands egna livsmedelsindustri belägen i Karlstad och i Kil borgar också för att man törs utlova ett av marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor.

– På Coop Extra i Kil ska man alltid hitta vad man söker. Detta oavsett om man letar efter låga priser, eller någonting utöver det vanliga. Förutom lokalt producerade varor har vi också ambitionen att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska varor till Värmlands lägsta priser, säger affärschefen vid Coop Extra i Kil, Anders Skoglund.

Unikt samarbete med mersmak
Både hos OK och Konsum anser man att det unika samarbetet föreningarna emellan, varit framgångsrikt och tillfört bägge positiva synergieffekter.

– Vårt samarbete är ett tydligt och konkret exempel på hur lokala företag, som dessutom ägs av sina medlemmar, kan bidra till en ökad tillväxt i Värmland, avslutar Hans Ferner.

Fakta
OK Värmland är en av de fristående OK-föreningar som till 100 % ägs av sina kunder, dvs. 72 621 medlemmar. Stationsnätet finns representerat över hela landskapet med Minipris som lågpris – komplement på några orter. Totalt sett finns det 29 stationer. OK Värmland i sin nuvarande form, bildades i mitten av 60-talet efter fusioneringar av lokala IC-föreningar. Namnbytet från IC till OK skedde 1969. OK Värmlands affärsidé är kort och gott; Bästa bilistiska alternativet!

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad bedriver verksamhet i ett 80-tal försäljningsställen och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt MaxiMat med inriktning mot norgehandeln i Töcksfors och Charlottenberg. Föreningen är unik såtillvida att man också driver en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 130 000 medlemmar och har cirka 1 800 anställda. Butiksförsäljningen uppgick till 3,3 miljarder kronor (31/12 2006). Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102 eller OK Värmlands ekonomichef Stefan Särnehed, tfn; 070-66440830