Pressmeddelande 2009-02-06

– Två projektledare anställda för Konsum Värmlands unika satsning
Mångkulturell matbutik, ”All världens mat” på Kronoparken i Karlstad

 all_vrdens_mat_kronoparken_010.jpg
Bilden: Tomas Andersson och Saiwan Kamber heter Konsum Värmlands nya projektledare för den unika satsningen ”All världens mat”, som beräknas att öppna den 5 mars i nedlagda ICAs lokaler på Kronoparken i Karlstad. Här tillsammans med VD Steve Fredriksson.


Saiwan är 28 år, född i Bagdad, och har bott i Sverige sedan 1993. I botten har han universitetsutbildning, bl.a. inom ekonomi. Rekryteringen, som gjorts i samarbete med Arbetsmarknads- och socialnämnden inom Karlstad Kommun, ska hjälpa Konsum Värmland med erfarenheter, kunskap och kulturen främst inom mellanöstern. Tomas är 41 år, och har arbetat 24 år inom Konsum Värmland. Han har genomgått en mängd intern- och ledarutbildningar, och har bland annat arbetat som gruppledare och affärschef på flera olika butiker inom Konsum Värmland.

– Saiwans erfarenhet från andra kulturer och Tomas kunskap om butiksskötsel och om Konsum Värmland, ger oss den mix som kommer att krävas för att kunna erbjuda våra medlemmar ett nytt och spännande butikskoncept. Ett delat ledarskap innebär också att det integrationsprojekt, som öppningen av den nya butiken innebär, blir alltmer påtaglig, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Febril verksamhet
Det råder en febril aktivitet inför öppningen som beräknas att ske i början av mars. Det är cirka 1 100 kvm som ska fyllas med ett sortiment som främst inriktas efter matkulturer som finns representerat i Mellanöstern, Balkan och Ostasien. Det kommer att erbjudas ett brett sortiment med konkurrenskraftiga priser. Med butikens unika inriktning räknar man med att den ska locka till sig besökare långt utanför Karlstad kommuns gränser.

– Mig veterligt finns det ingen förening inom svensk konsumentkooperation som gjort en så helhjärtad satsning av det här slaget. Intresset är mycket stort från invandrargrupper, långt utanför kommunens gränser, säger Saiwan Kamber.

– Butiken kommer också att locka nya kunder bland oss värmlänningar som inte har så stor erfarenhet från främmande matkulturer, säger Tomas Andersson

Rekryteringsarbetet
Den nya butiken kommer vid uppstarten att sysselsätta nio personer. Även bland personalen kommer det att finnas representation från olika länder, religioner och kulturer. Rekryteringen kommer dels att ske internt, och dels i samarbete med Karlstads kommun.

– Även bland personalstaben kommer det att finnas inslag från invandrargrupper och de med en mångårig erfarenhet från Konsum Värmland, säger Steve Fredriksson.

– Givetvis kommer man också att kunna använda sitt MedMera kort i ”All Världens Mat”. Vi vill därför passa på att önska alla kunder välkomna till vår nya butik då vi öppnar i mars, hälsar Tomas Andersson och Saiwan Kamber.

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, 054-220102, eller Marie Lund 054-220100. Se också www.konsumvarmland.se