Lammsalami, tillverkad av Värmlandschark i Karlstad, har tilldelats Husmansbords diplom för Sveriges bästa landsskapsmat 2013. Diplomet delades ut i den franska paviljongen på GastroNord, Stockholmsmässan av handelsminister Ewa Björling och Pelle Agorelius, VD och initiativtagare för Husmansbord. |
|
![]() |
![]() |
Bild; Virginia Ullström (i mitten) från Värmlandschark, tar emot diplom av handelsminister Ewa Björling och Pelle Agorelius från Husmansbord. | Bild; Lammsalami är Värmlands matstolthet. |
Totalt utnämndes 25 Husmansbord-diplomerade matprodukter och livsmedelsproducenter från hela Sverige till Sveriges bästa landskapsmat. Den värmländska lammsalamin är tillverkad rent hantverksmässigt på lammkött, nötkött och kryddor av Värmlandschark AB, som är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Juryns motivering till Värmlandschark lyder;”Svenskt kött från lamm och nöt förvandlat till internationell charkklass. Mycket mervärt”
För ytterligare fakta, se gärna; www.varmlandschark.se , www.husmansbord.se eller www.konsumvarmland.se För ytterligare information, kontakta Jesper Gunnarsson-Berg, VD för Värmlandschark, tfn; 054-220161, Pelle Agorelius, VD för Husmansbord, tfn; 070-646 75 77 eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102 |
|