Inte som det gamla; Premiär för nya Coop Forum Bergvik!

Inte som det gamla; 

Premiär för nya Coop Forum Bergvik!
 
Idag invigdes nya Coop Forum Bergvik i Karlstad med riktig pompa och ståt. Konsum Värmlands styrelseordförande Ann-Kristine Johansson klippte bandet som markerar startskottet för den första etappen av Konsum Värmlands storsatsning på Bergvik Köpcenter.

– Konsum Värmland var initiativtagare till Bergvik Köpcenter för drygt 30 år sedan, och för cirka 10 år sedan tog vi initiativet till att vidareutveckla Bergvik till ett komplett köpcentra, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Med nyöppningen av Coop Forum Bergvik går vi vidare att utveckla handeln i vår del av centrat.

 

Värmlands modernaste stormarknad

Inne på Coop Forum Bergvik har hela interiören och kundvarvet ställts om. På samtliga avdelningar har en total omställning och anpassning skett. Stormarknaden har utrustats bl.a med en ny energieffektiv kylanläggning och ny kyl- och frysinredning. Bytet beräknas ge en miljöbesparing på cirka en miljon kilowattimmar per år. 

– Det första man tänker på som kund, är att nya Coop Forum Bergvik inte är som det gamla, säger Tomas Sjölander entusiastiskt.

Konsum Värmlands styrelseordförande Ann-Kristine Johansson, stormarknadschef Per Strand och VD Tomas Sjölander hjälptes åt med bandklippningen. Foto; Konsum Värmland. Fri publicering.
Konsum Värmlands styrelseordförande Ann-Kristine Johansson, stormarknadschef Per Strand och VD Tomas Sjölander hjälptes åt med bandklippningen. Foto; Konsum Värmland. Fri publicering.
Färskvaror, färdigmat, bageri och byggavdelning

Ombyggnaden har gett ännu större förutsättningar att fokusera på färskvaror, färdigmat och inte minst manuella inslag av chark, fisk- och delikatessvaror. Det nya bageriet, där brödet bakas från grunden, har en central placering intill den 23 meter långa delikatessdisken. En annan nyhet är att utemarknaden utökas för att bättre klara en ökad efterfrågan, samtidigt som man har anpassat och vidareutvecklat byggavdelningen med vitvaror, färgbar och säljstation. Närheten till Konsum Värmlands egen livsmedelsindustri garanterar också ett av marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor.

– Idag sticker vi ut hakan för att påstå att vi har Värmlands vassaste delikatessavdelning, och ett oslagbart sortiment av lokalt producerade varor, säger Per Strand, som är stormarknadschef vid Coop Forum Bergvik.

 

 

Annorlunda premiär med Stadsmissionen och Ria

Det var en välbesökt premiär när nya Coop Forum Bergvik slog upp portarna. Före öppningen klockan 10 00 bjöds det på frukost och sedan var det full aktivitet under hela dagen. Bland annat auktionerades det ut bröllopstårtor, julskinkor och festfat där hela behållningen oavkortat gick till Hela Människan (Ria) och Stadsmissionen i Karlstad.

– Efter en intensiv och stökig ombyggnadstid markerar premiären startskottet för nya Coop Forum Bergvik, dit vi välkomnar både nya och gamla kunder, säger Per Strand, som är stormarknadschef vid Coop Forum Bergvik.

Det hölls bl.a aktioner till förmån för Hela Människan (Ria) och stadsmissionen i Karlstad. På bilden ser vi frv; underhållaren Johan Birgersson, Håkan Loob från Färjestad och Peter Andersson från Konsum Värmland auktionera ut en matchtröja som såldes för 2 500 kronor.
Det hölls bl.a aktioner till förmån för Hela Människan (Ria) och stadsmissionen i Karlstad. På bilden ser vi frv; underhållaren Johan Birgersson, Håkan Loob från Färjestad och Peter Andersson från Konsum Värmland auktionera ut en matchtröja som såldes för 2 500 kronor.
Andra etappen av ombyggnaden

Färdigställandet av inkråmet på nya Coop Forum Bergvik markerar också startskottet för nästa etapp, som innebär en ombyggnad av Konsum Värmlands del av köpcentrat. Idag finns det hyresgäster såsom Systembolaget, Kronans Apotek, Hårcenter, McDonalds, Max, Domus Optik, Resia Resebyrå, Phonehouse, LIFE Hälsokost, Sko & Nyckelservice och restaurangerna Subway, Papaya, Mamas och Arizona. I samband med att Shoppingdelen nu byggs om med ny shoppinggata, inre omdisponering och ny miljö, kommer ännu fler aktörer att etablera sig på området.

– Bergvik är idag ett av landets mest framgångsrika och välbesökta köpcentra. Intresset för andra aktörer att hyra in sig på området är mycket stort, och vi förhandlar med flera intressanta butikskoncept just nu. Exakt vilka dessa är ber vi att få återkomma till, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

 


Modern och fräck inramning

Hela fasaden på Konsum Värmlands del av köpcentrat kommer att förändras med en mosaikliknande inramning, tillsammans med stora inbjudande entréer i glas, och ett förhöjt tak som kommer att innebära en helt annan känsla än tidigare. En helt ny entré i norr till shoppingdelen kommer att öppnas samtidigt som de norra parkeringsytorna omdisponeras. När etapp två av ombyggnaden är klar under våren 2016, räknar man med att kunna erbjuda värmlänningarna en helt ny, modern och unik anläggning. Då har också ägaren till den andra shoppingdelen, Eurocemmercial properties, genomfört en likvärdig omställning av yttre fasader och ett gemensamt shoppingstråk.

– Det känns jättebra att vi är helt färdiga med Coop Forum Bergvik. Detta är också startskottet till en total förnyelse av hela Bergvik Köpcenter. För oss är detta en av våra största enskilda satsningar någonsin med en investeringsnivå på cirka 200 Mkr, avslutar Tomas Sjölander.

 


Fakta 

Bergvik Köpcenter

Bergvik Köpcentrum tillkom 1982 genom initiativ från Konsum Värmland. Totalytan på centrat är idag cirka 53 000 kvm, och består av 60 butiker och 11 restauranger. Fastighetsägare är Eurocommercial properties, ICA Fastighets AB, OK Värmland och Konsum Värmland. 


Det som nu berörs är Konsum Värmlands del av Bergvik Köpcentrum som är koncentrerat runt Coop Forum Bergvik. Totalytan är på cirka 22 000 kvm och består av, förutom den egna stormarknaden, av 10 butiker och 7 restauranger. 


Ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.bergvik.se


För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79, stormarknadschef Per Strand, tfn; 010-410 86 20 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02