Test för att minska matsvinnet. Coop Värmland ansluter fem pilotbutiker till Karma.

Med Karma-appen kan restauranger, caféer och matbutiker sälja bra mat som blivit över till privatpersoner till ett billigare pris. Coop Värmland har anslutit fyra butiker till appen då man ser detta som ett sätt att minska det totala matsvinnet. 

Bild; Coop Citys butikschef Tomas Röhr tillsammans med Coop Värmlands försäljningschef Åsa Göransson ser positivt över samarbetet med Karma. (Foto; Coop Värmland, fri användning)

Det är Stora Coop Bergvik, Stora Coop Hammarö, Stora Coop Välsviken, Coop Norrstrand och Coop City i Karlstad som är först ut att ansluta sig till tjänsten. Om försöket slår väl ut planerar man att införa det till fler av Coop Värmlands butiker över hela landskapet.

  • Att kasta bort mat känns så onödigt med tanke på hur världen ser ut idag, säger Coop Värmlands försäljningschef Åsa Göransson. Med hjälp av Karma-appen hoppas vi att hitta nya och enkla vägar att kunna sälja den mat som av olika anledningar blivit över men som fortfarande är helt okej.

Hitta, beställ och betala via appen.
Hela proceduren är enkel; man börjar med att ladda ned Karma-appen på sin telefon, sedan visas vad som erbjuds med rabatter med 50 %, man beställer och betalar via telefonen och sedan hämtas varorna direkt hos den butik där man har beställt.

Tomas Röhr, som är butikschef på Coop City i Karlstad, ser positivt på samarbetet med Karma.

  • Den första veckan kommer vi att finslipa en hel del rutiner. Men i stort sett är vi redo för att få fler kunder och medlemmar att upptäcka Karma-appen så att vi tillsammans kan hjälpas åt för att få ned matsvinnet, avslutar Tomas Röhr.

För ytterligare fakta, se gärna www.coopvarmland.se eller https://karma.life/sv/radda-bra-mat/

För ytterligare information, kontakta Coop Värmlands försäljningschef Åsa Göransson, tfn; 010-410 81 13, butikschef Tomas Röhr, tfn; 010-410 91 86 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02