Ärtstubbar picklad dill med rödbetor och gräddsås

Tid: 45 minPortioner: 4 portioner
Ärtstubbar picklad dill med rödbetor och gräddsås

Ingredienser

12 st
300 g ärtstubbar picklad dill
500 g färsk rödbeta, kokta och skalade
25 g smör
1 tsk flingsalt
kokt potatis, till servering

Gräddsås
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1.5 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
0.5 buljongtärning
salt och svartpeppar
Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tillaga ärtstubbarna enligt anvisning på förpackningen. Skär rödbetorna i klyftor och stek i smöret tills det blir brynt. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, vatten och soja och smula ner buljongtärningen. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera ärtstubbarna med rödbetorna, såsen och kokt potatis.