Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Tid: 40 minPortioner: 4 portioner
Biff med krispiga potatisar och dragonsås

Ingredienser

4 PORTIONER
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 gul lök, finhackad
1 msk dragon, torkad
1 msk vitt matlagningsvin
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk olivolja
500 g rostbiff
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
40 g babyspenat

Kött med sås och potatis. riktig favoritmat.

  • Tillagningstid: 40 min
  • Ingredienser: 13
  • Ugnstemperatur: 250º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen i saltat vatten 5-8 min. Häll ut vattnet genom ett durkslag och ruska runt potatisarna så de blir lite rufsiga runt om.
  2. Lägg på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta potatisarna mitt i ugnen ca 20 min. Rulla runt potatisen nån gång så de blir krispiga och gyllene.
  3. Stek lök mjuk i en kastrull utan att få färg. Tillsätt dragon, vin, grädde och smula ner buljongen. Koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna. Stek på båda sidor i olja, ca 2 min. Salta och peppra. Låt köttet vila 3 min och servera sedan med den krispiga potatisen och spenat.

Servering

Rosta potatisen delad med skal om ni har bråttom.

Tips

Ge barnen lite grönsaksstavar innan maten om humöret tryter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop