Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Ingredienser

4 PORTIONER
1 förpackning Broccolibollar med ost och basilika (280 g), tinade
neutral olja till stekning
4 pitabröd

ROSTADE ROTFRUKTSSTAVAR:
600 g Rotfruktsstavar hackat och klart
1 msk olivolja
1 tsk salt

BASILIKAYOGHURT:
3 dl yoghurt 10%
0.5 kruka basilika, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
salt

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

Det finns vissa genvägar man kan ta inom matlagning utan att snåla på kvalitén. T ex att använda färdigaskurna rotfruktsstavar. Du slipper skala och skära, bara lägga rotfruktsstavarna på en plåt, olja, krydda och rosta i ugnen!

  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 10
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rotfruktsstavarna i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfrukterna och basilikayoghurt
  2. Blanda ihop basilikayoghurten och smaka av med salt.
  3. Stek broccolibollarna i lite olja tills de är genomvarma och har fin färg. Servera i pitabröd med rotfruktsstavar och basilikayoghurt.