Chimichanga med vegofärs

Tid: 35 minPortioner: 4 portioner
Chimichanga med vegofärs

Ingredienser

4 PORTIONER
200 g vegofärs
1 msk neutral olja
1 gul lök, finhackad
300 g blomkålsris, Hackat & Klart
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
4 stora wrap tortilla
1 dl neutral olja, till stekning
sallad, till servering

TOMAT- OCH AVOKADOSALSA:
250 g körsbärstomater, tärnade
1 stor avokado, tärnad
0.5 liten rödlök, finhackad
1 lime, pressad saft
1 kruka koriander eller persilja, hackad
2 tsk olivolja
0.5 tsk flingsalt

Chimichanga är en friterad burrito. Vår variant är fylld med kryddig vegetarisk färs och sedan stekt i rikligt med olja så den blir riktigt krispig. Servera en svalkande tomat- och avokadosalsa till den krispiga och kryddiga chimichangan.

  • Tillagningstid: 35 min
  • Ingredienser: 17

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vegofärs, lök och blomkålsris under omrörning. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt vattnet puttra in.
  2. Lägg fyllningen i mitten av ett tortillabröd och vik ihop som ett litet paket. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg paketet med skarven nedåt i pannan. Stek runt om till fin, krispig yta.
  3. Vänd ihop alla ingredienser till tomatsalsan. Servera chimichangan med sallad och salsan.