Crêpes med rödbetor och chèvre

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Crêpes med rödbetor och chèvre

Ingredienser

4 PORTIONER
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
5 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör, till stekning

TILL SERVERING
2 färdigkokta rödbetor (500 g)
200 g chèvre
20 g valnötter, hackade
flingsalt och svartpeppar
flytande honung
olivolja
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 11

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.