Desserttaco med mascarponekräm och bär

Tid: 40 minPortioner: 6 STYCKEN
Desserttaco med mascarponekräm och bär

Ingredienser

6 STYCKEN
6 tacoskal
100 g mjölkchoklad
1 dl kokosflingor

MASCARPONEKRÄM:
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker

TILL SERVERING:
färska blåbär och hallon
citronmeliss eller mynta

Tacos till dessert? Ja visst! Oemotståndliga snyggt pimpade tacoskal fylls med en kräm på vit choklad blandat med mascarpone. Toppa med färska bär och gärna citronmeliss eller mynta.

  • Tillagningstid: 40 min
  • Ingredienser: 10

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad, låt den svalna något. Vispa grädde, mascarpone och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i mascarponegrädden och låt stå i kylen fram till servering.
  2. Smält mjölkchokladen varsamt och doppa kanterna på tacoskalen i chokladen, doppa direkt i kokosflingor. Låt stelna. Servera mascarponekrämen i tacoskalen, toppa med bär och garnera med citronmeliss eller mynta.