Falafel med saffransstekt blomkålsris

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Falafel med saffransstekt blomkålsris

Ingredienser

4 PORTIONER
700 g fryst falafel
300 g blomkålsris Hackat & klart
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 röd chili, finhackad
0.5 g saffran
1 msk neutral olja
salt och svartpeppar
granatäppelkärnor, till servering
persilja, till servering

MOROTSHUMMUS:
300 g morötter
1 msk neutral olja
400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, sköljda
3 msk tahini
0.5 tsk malen spiskummin
0.5 citron, saft
salt och svartpeppar

Få en skön känsla av mellanöstern genom att bjuda saffransstekt blomkålsris till falafeln. Servera med hemlagad morotshummus och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 18
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek blomkål, lök, vitlök, chili och saffran i olja tills blomkålen mjuknat, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Morotshummus:

  1. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa morötter, kikärtor, tahini och spiskummin slätt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.