Färskpotatissallad med brynt smör

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Färskpotatissallad med brynt smör

Ingredienser

4 PORTIONER
800 g färskpotatis
1 knippe grön sparris (250 g)
3 salladslökar
1 knippe rädisa
150 g körsbärstomater
75 g smör
2 msk olivolja
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk honung
1 dl hackad dill
salt och svartpeppar
  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 11

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär i bitar. Låt den ev koka med potatisen den sista minuten.
  2. Strimla salladslöken, klyfta rädisorna och dela tomaterna.
  3. Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Tillsätt olja, ättika och honung. Ringla smöret på potatisen och vänd varsamt runt med alla grönsaker och dill. Smaka av med salt och peppar och servera genast!

Servering

Passar utmärkt till grillat.

Tips

Salladen måste vara ljummen så att inte det brynta smöret stelnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop