Fattiga riddare med ost och skinka

Tid: 20 minPortioner: 2 portioner
Fattiga riddare med ost och skinka

Ingredienser

2 PORTIONER
2 ägg
1 msk mjölk
4 toastbrödskivor
50 g philadelphiaost
2 skivor ost
2 skivor skinka
smör och neutral olja, till stekning

DRYCKESTIPS
Falcon lager alkoholfri
  • Tillagningstid: 20 min
  • Ingredienser: 8

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  2. Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.
  3. Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop

Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop