Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Ingredienser

4 portioner
1.5 dl quinoa, valfri färg
200 g små kvisttomater
0.5 gurka
0.5 grön paprika
125 g frysta gröna sojabönor
30 g babyspenat
1.5 dl granatäppelkärnor
1 kruka färsk mynta, strimlade blad
0.5 dl olivolja
2 msk crema di balsamico
salt och svartpeppar
150 g fetaost

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

Tillagningstid: 25 min
Ingredienser: 12

Gör så här

1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.
2. Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop