Fish and chips

Tid: 45 minPortioner: 4 portioner
Fish and chips

Ingredienser

4 PORTIONER
800 g palsternacka, i stavar
1 msk olja
400 g fryst torskfilé, tinad
0.5 tsk svartpeppar
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten
5 dl olja, till fritering

BÖNRÖRA
400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
0.75 dl mango chutney
1 tsk curry
0.5 gul lök, finhackad
1.5 tsk vitvinsvinäger
  • Tillagningstid: 45 min
  • Ingredienser: 13
  • Ugnstemperatur: 220°

Gör så här

  1. Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
  4. Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.