Fläskkarréspett med wokad rissallad

Tid: 45 minPortioner: 4 portioner
Fläskkarréspett med wokad rissallad

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g fläskkarré (4 skivor)
3 msk mango chutney
1 msk soja
0.5 tsk salt
1 msk olja

RISSALLAD:
2 msk olja
2 rivna vitlöksklyftor
2 strimlade röd chili
250 g skivad broccoli
1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
2 strimlade salladslökar

MYNTADRESSING:
0.5 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1.5 dl rumsvarmt vatten
1 kruka grovhackad mynta ev mer

TOPPING:
0.5 dl vita och svarta sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

45 min
Ingredienser 16

Gör så här:

1 Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.
Rissallad:

1 Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.
Myntadressing:

1 Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.
2 Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.