Glutenfria våfflor

Tid: 30 minPortioner: 6 stycken
Glutenfria våfflor

Ingredienser

6 STYCKEN
3 dl vispgrädde
1 dl kallt vatten
2 ägg
3 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

TILL SERVERING:
225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
0.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
Ingredienser: 10

Gör så här:

1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering
Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.