Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Tid: 20 minPortioner: 4 portioner
Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Ingredienser

4 PORTIONER
4 gemsallad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
200 g varmrökt lax
citron

NOBISDRESSING:
1 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1.5 dl neutral olja
0.5 dl finskuren gräslök
salt och svartpeppar
  • Tillagningstid: 20 min
  • Ingredienser: 11 st

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.