Grillplanka med chimichurripotatissallad

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Grillplanka med chimichurripotatissallad

Ingredienser

4 PORTIONER
1 kg potatis, gärna färskpotatis
550 g grillplanka, färdigkryddat fläskkött (à 550 g)
1 lime, till servering
500 g sivri-paprikor

CHIMICHURRI:
1 lime finrivet skal, (endast det gröna) och saft
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad eller strimlad
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 tsk salt
2 dl hackad persilja
1 dl hackad färsk oregano
1 dl hackad färsk koriander

Chimichurri är en sås med örter och chili från Sydamerika. Blandar man den med potatis har du en supergod potatissallad! Bjud den till en grillad köttbit, t ex grillplanka.

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 14

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.
  2. Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen, till en innertemperatur på 68°. Dela limen i halvor och grilla snittytan till fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.

Servering

Det är gott att grilla citrusfrukter, saften blir då sötare i smaken. Gott att pressa över maten.

Tips

Chimichurri är gott till nästan allt; fisk, skaldjur, kött och fågel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop