Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Ingredienser

4 PORTIONER
250 g zucchini
1 tsk salt
3 ägg Erbjudande Ekologiska ägg 6-pack
5 dl havredryck
3 dl kikärtsmjöl
30 g färsk spenat
kallpressad kokosolja, att steka i

AVOKADO- OCH FETAOSTSALLAD
1 röd paprika, i bitar
2 avokador, tärnade
2 tsk olivolja
0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
40 g solrosskott
150 g fetaost
salt och nymalen svartpeppar

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 14

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.