Hälsotallrik med indisk kyckling, kycklingfilé med yoghurtsås tikka style.

Tid: 40 min+ tid för marineringPortioner: 4 portioner
Hälsotallrik med indisk kyckling, kycklingfilé med yoghurtsås tikka style.

Ingredienser

4 PORTIONER
2 dl rött ris
2 avokador, skivade
50 g alfalfagroddar
100 g rädisor, tunt skivade
250 g frysta gröna sojabönor, tinade

INDISK KYCKLING:
2 dl yoghurt 10%
1 förpackning tikka masala kryddmix
600 g kycklingfilé
1 msk neutral olja, till stekning
SNABBINLAGD GURKA:
1 dl vatten
0.5 dl vitvinsvinäger
1 msk strösocker
0.5 gurka, tunt skivad

VITLÖKSYOGHURT:
2 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk flytande honung
salt

Kycklingfilé med yoghurtsås tikka style. Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

  • Tillagningstid: 40 min+ tid för marinering
  • Ingredienser: 17

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.
  2. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.
  4. Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.