Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Ingredienser

4 PORTIONER
4 färska högrevsburgare
4 skivor lagrad ost
4 hamburgerbröd brioche
0.25 isbergssalladshuvud, strimlat

TILL SERVERING:
chilisås
barbequesås
majonnäs

KARAMELLISERAD LÖK:
3 gula lökar, skivade
2 msk smör
1 msk farinsocker eller strösocker
salt

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 11

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop