Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Tid: 30 minPortioner: 8 stycken
Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Ingredienser

Ingredienser
8 stycken
8 skivor baguette
0.5 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
75 g fetaost
0.5 kruka koriander
0.5 citron, i klyftor

Honungsrostad sötpotatis
300 g sötpotatis
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1.5 tsk spiskummin
0.5 tsk mald koriander
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk salt

Fetaostkräm
75 g fetaost
1 dl matyoghurt (10 %)
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser: 15
Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala sötpotatisen och skär den i ca 1 x 1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över honung och olivolja. Strö över kryddor och salt. Vänd runt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Mixa fetaost och yoghurt till en slät kräm. Lägg brödskivorna på en plåt. Ringla hälften av oljan på brödskivorna. Grilla till fin färg. Blanda resten av oljan med chiliflakes.
  4. Bred fetaostkrämen på bröden. Fördela sötpotatisen över. Smula över fetaost och ringla på chiliolja. Toppa med koriander. Servera med citron.