Julbröd med pomerans, anis och russin

Tid: 20 min+ 45 min i ugnenPortioner: 1 bröd
Julbröd med pomerans, anis och russin

Ingredienser

1 bröd
50 g smör
50 cl julmust
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk malen pomerans
1 msk hel anis, mortlad
3 dl rågmjöl (ca 165 g)
9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
1 dl russin
  • Tillagningstid: 20 min+ 45 min i ugnen
  • Ingredienser: 9
  • Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.