Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Tid: 20 min + 25 min i ugnPortioner: 10 stycken
Juliga kuvertbröd med glögg och rotfruktsmjöl

Ingredienser

10 STYCKEN
100 g smör
5 dl glögg
25 g jäst
2 tsk salt
2 tsk malda pomeransskal
3 dl rågmjöl
9 dl rotfruktsmjöl

Baka dessa goda julbröd till julbordet, med smak av glögg och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 25 min i ugn
Ingredienser: 7
Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

1. Smält smöret och häll i glöggen. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet, salt, pomerans och rågmjöl.
2. Tillsätt rotfruktsmjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg, 15 min för hand eller 6 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 2 tim.
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en lång rulle. Dela rullen i 10 bitar. Lägg den deladedegbiten med snittytan uppåt. Vrid degen ett halvt varv åt varsitt håll.
4. Lägg bröden på en mjölad bakplåt och låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.
Tips Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta tempen på brödet, färdiggräddat vid 98°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop