Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Tid: 35 min+ 1 timPortioner: 4 portioner
Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Ingredienser

4 PORTIONER
1 fläskytterfilé
smör, till stekning
salt och svartpeppar
2 dl mango chutney
0.5 dl vitvinsvinäger
1 schalottenlök, finhackad
1 dl hackad persilja
1 röd chili, hackad

TILL SERVERING:
sötpotatisfries
aioli
salladsmix
  • Tillagningstid: 35 min+ 1 tim
  • Ingredienser: 11
  • Ugnstemperatur: 175º

Gör så här

  1. Bryn fläskytterfilén runtom i smör, salta och peppra. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°, ca 15 min. Låt köttet svalna.
  2. Blanda mango chutney, vinäger, lök, persilja och chili. Skär köttet i skivor. Häll marinaden över köttet och låt marinera ca 1 tim i kylen. Servera med sötpotatisfries, aioli och salladsmix.