Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Tid: 35 minPortioner: 6 portioner
Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Ingredienser

6 PORTIONER
6 kryddiga korvar
1 tsk olja, till stekning
6 små tortillabröd
1 lime, i klyftor

RÖDLÖKSCHUTNEY:
3 rödlökar, skivade
2 msk smör
0.5 dl strösocker
2 dl ljust öl
2 msk inlagd jalapeños
salt

TILL SERVERING:
300 g majskorn
1 tsk olja
1 dl ajvar relish, gärna stark
150 g fetaost
2 dl hackad färsk koriander

Att göra egen lökchutney är inte så svårt. Det är sockret och ölen som är hemligheten! Magiskt gott till lite kryddiga korvar inrullade i ett tortillabröd med majs, ajvar, fetaost och koriander.

  • Tillagningstid: 35 min
  • Ingredienser: 15

Gör så här

  1. Rödlökchutney: Stek löken mjuk i smör och socker på medelvärme, rör då och då. Tillsätt öl och jalapeños och låt koka tills vätskan kokat in. Smaka av med salt.
  2. Stek majs i olja tills de är gyllenbruna i färgen. Lägg upp på ett fat tillsammans med ajvar, smulad fetaost och koriander.
  3. Stek korvarna i olja tills de har fin färg och är genomvarma. Stek bröden och fyll med korv, lökchutney, majs, ajvar, fetaost och hackad koriander. Pressa eventuellt över lime vid servering.

Tips

Chutneyn går också att laga på gul lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop