Kyckling med krispigt tacotäcke

Tid: 20 minPortioner: 4 portioner
Kyckling med krispigt tacotäcke

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g kycklingfiléer
15 tortilla eller nachos
35 g tacokrydda

TILL SERVERING:
300 g majskorn
0.5 tärnad gurka
150 g sallad
3 tomater, i biter
30 tortilla eller nachos
3 dl valfri tacosås
3 dl gräddfil

En tacorätt på nytt och gott vis.

  • Tillagningstid: 20 min
  • Ingredienser: 10
  • Ugnstemperatur: 250º

Gör så här

  1. Dela varje filé i 4-5 långsmala bitar. Lägg chipsen i en plastpåse och bulta med knuten näve eller en träslev så att de krossas till små smulor. Häll i tacokryddan och blanda runt. Lägg kycklingen i plastpåsen och vänd runt så att den blir panerad runt om.
  2. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen av tills kycklingen är genomstekt och ytan knaprig ca 10 minuter.

Servering

Servera med tacosås, kalla eller varma majskorn, tomater, gurka, sallad, chips och eventuellt gräddfil