Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g kycklingfilé
0.5 tsk svartpeppar
1 kruka basilika
3 dl crème fraiche
0.5 citron, finrivet skal
1 vitlöksklyfta
0.5 granatäpple
svartpeppar

TILL SERVERING
ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Saftiga kycklingfiléer i ugn med krämig sås.

  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 9
  • Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.
Sara Begner, Matkreatör, Coop