Lotta Lundgren – Mozzarellapasta med aubergine

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Lotta Lundgren – Mozzarellapasta med aubergine

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g auberginer
1 kruka basilika
3 msk olivolja
0.5 tsk svartpeppar, nymalen
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk tomatpuré
400 g körsbärstomat (på burk)
1 tsk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
2 mozzarella (à 125 g)
1.5 dl vatten från pastakoket

TILL SERVERING
400 g rigatoni eller penne
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 12

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
  2. Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
  3. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.