Lotta Lundgren – Panzanella express

Tid: 15 minPortioner: 4 portioner
Lotta Lundgren – Panzanella express

Ingredienser

4 personer
600 g tomater
150 g surdegsbröd, gärna gårdagens
380 g vita bönor, avsköljda
2 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
0.5 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g kalamataoliver
125 g mozzarella
0.5 kruka basilika
svartpeppar och flingsalt

En fantastisk smakrik sallad på bröd, bönor, tomater, oliver och mozzarella. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
Ingredienser: 12
Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Tärna tomaterna och lägg bitarna i ett durkslag över en skål. Vänd runt tomatbitarna försiktigt med händerna och låt tomatsaften rinna ner i skålen.
  2. Skär eller riv brödet i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med bönorna. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min på grillfunktion, vänd runt efter halva tiden.
  3. Rör ihop olja, vinäger, socker, senap och vitlök med tomatsaften som runnit av från tomaterna. Vänd runt tomater, bröd, bönor och oliver med dressingen. Toppa med mozzarellan bruten i bitar och basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.