Majsplättar med dippsås och grönkålschips

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Majsplättar med dippsås och grönkålschips

Ingredienser

4 PORTIONER
3 ägg
2 dl havredryck eller mjölk
1.5 dl vetemjöl eller rismjöl
2.5 dl majs
1 liten gul lök, finhackad
2 dl riven lagrad ost
neutral olja till stekning

GRÖNKÅLSCHIPS
200 g grönkål
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
DIPPSÅS
2 dl Imat fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
1 lime, finrivet skal + lite saft
1 tsk flytande honung

Smakrika plättar gjorda på majs, lök och rivenost.

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 14
  • Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Plocka bladen av grönkålen i mindre bitar och vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Blanda imat med vitlök, limeskal (endast det gröna) och lite limesaft. Smaka av med honung och salt.
  3. Vispa upp äggen lätt och tillsätt havredryck, mjöl, majs, lök, ost och salt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda i smeten till små plättar. Grädda till fin färg på båda sidor. Servera plättarna med dippsåsen och grönkålschipsen.

Tips

Servera gärna med rostad potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop