Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Tid:  30 min + marineringPortioner: 10 bufféportioner
Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Ingredienser

Ingredienser
3 liter färska jordgubbar
2 dl vitt vin
1.5 dl strösocker
100 g mandelmassa
200 g cream cheese
3 dl vispgrädde
0.5 msk vaniljsocker
8 passionsfrukter
1 dl aprikosmarmelad
färsk mynta, att garnera med

Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa – Mums!

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.
  3. Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.
  4. Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.

Tips: Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ. Sara Begner, Matkreatör, Coop.