Mias Äppelplättar

Tid: 30 min
Mias Äppelplättar

Plättar funkar utmärkt till frukost, mellis eller egentligen närsomhelst. Här är ett recept där vi tar tillvara på råvaror som traditionellt är sånt vi slänger när det börjar se lite kantstött ut.

Mias Ljuvligt Goda Äppelplättar

2 rivna äpplen, (kan även bytas ut mot blåbär, banan, lingon, hallon m .m).
1 stort ägg eller 2 små ägg,
2 msk socker,
½ tsk salt,
150 gram vaniljyoghurt, naturell yoghurt eller filmjölk,
1 tsk rivet clementin, lime eller apelsinskal,
150 gram vetemjöl, går att byta ut mot glutenfritt mjöl,
1 tsk bakpulver.

Riv äpplena, vispa samman ägg, socker, salt, yoghurt, rivet äpple, citrus skalet, blanda mjöl med bakpulver i en annan bunke, sikta ner mjölet i äppelblandningen och vänd om med slickepott, tills smeten är ordentligt omrörd. Klicka ut plättarna med matsked och stek dem i vegetabilisk olja i stekpanna på medelvärme, plättarna vänds när de håller formen och har fått färg.

Blanda 1 dl florsocker med 2 tsk mald kanel, pudra över plättarna. Serveras med en klick yoghurt, grädde, glass, färska bär, sylt, fruktsallad. Vad ni föredrar.

Lycka till i köket! Kram Kock-Mia.