Midsommar-gino med glass

Tid: 30 min + tid i frysenPortioner: 4 portioner
Midsommar-gino med glass

Ingredienser

Ingredienser
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1.5 dl strösocker
100 g vit choklad
Glass med rostad mandelmassa
0.5 liter vaniljglass
100 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.